keskiviikkona, huhtikuuta 26

Tekin, Brutukseni

Caesarin sanotaan lukeneen kirjettä ja kirjoittaneen samaan aikaan toista. Vahinko, ettei hänellä ollut käytössään sähköpostia tai pikaviestinohjelmia. Kenties se olisi myös varjellut hallitsijaa salaliittolaisilta ja muilta kieroilijoilta.

Harjoittelin eilen nk. moniaikaista viestintää käytännössä. Tosin kuulin termin "polychronic communication" virallisesti ensimmäistä kertaa vasta tänään luettuani Cameronin ja Websterin artikkelin pikaviestinnästä (Computers in Human Behavior 21: 85-103). Se tarkoittaa siis useiden samanaikaisten keskustelujen hallintaa.

Päivällä keskustelin simultaanina kahdesta eri artikkelista f2f. Onnistuminen: välttävä.

Myöhemmin sekä luin samanaikaisesti Hattrickin keskustelufoorumia että kävin kahta eri pikaviestinkeskustelua. Onnistuminen: pikaviestimen osalta erinomainen (korkea), pitkien konffiviestien osalta kurja (erittäin matala).

Tällä surkeankin pienellä aineistolla tarinan opetus on se, että teknologiavälitteinen keskustelu tekee mahdolliseksi asioita, joista ei kasvotusten tulisi mitään. Tätä eivät menneiden vuosikymmenten cmc-teoreetikot - ymmärrettävistä syistä - vielä kyenneet havaitsemaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu