tiistaina, huhtikuuta 25

Kaksisuuntainen liikenne

Luottamustutkimuksen kanssa tekemisissä olleet tietävät, että monimutkaisten sosiaalisten ilmiöiden kohdalla voi olla äärimmäisen vaikeaa erottaa syitä seurauksista tai seurauksia syistä.

Sama pätee virtuaaliseen kommunikaatioon. Voidaan perustellusti ajatella, että organisaatiot tarvitsevat selkeät pelisäännöt sille, mitä blogeissa saa tai kannattaa tehdä, ja yhtä lailla selväkielisesti ilmaistut speksit pikaviestinohjelman käyttötavoista ja siihen liitettävistä odotuksista. Ilman niitä ihmiset jäävät huuli pyöreänä pohtimaan, mitä - ja miten - heidän oikeastaan halutaan viestivän.

Mutta kuten todettua, eri tekijöiden väliset suhteet muodostavat todella sotkuisen viidakon. Onko selkeiden pelisääntöjen olemassaolo edellytys tarkoituksenmukaiselle kommunikaatiolle, vai onko "blogging policies" -määrittely vain osoitus siitä, että porukka osaa asiansa ja tietää, mitä on tekemässä?

Uskoisin, että molemmat väittämät pätevät. Erityisesti se jälkimmäinen.

Kaikkiaan on mielenkiintoinen kysymys, millaiset organisaatiot kykenevät parhaiten omaksumaan uusia kommunikointikanavia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu