keskiviikkona, joulukuuta 21

Dokumentti virtuaalimanagerista

Eilen 20.12.2005 nähtiin TV1:ssä Suomen Hattrick -yhteisön kauan odottama dokumentti virtuaalisen jalkapallojoukkueen manageri Kukkoahosta alias Eero Hongasta. Eräänlainen virtuaaliyhteisökulttuurin päänavaus on saatu nyt myös Ylen kanavilta ulos.

Valtakunnan lehdistössä ohjelman sisältö oli kenties väärinymmärretty eli kyseessä oli nimenomaan henkilökuva, ei itse pelin esittely. Jokainen pidempään mukana ollut tietänee, että Hattrickin olemus ei olisi puoleen tuntiin mahtunut.

Keskustelufoorumilla ohjelma herätti monenlaisia tuntoja. Enemmistö managereista kiitteli dokumenttia mainioksi, kun taas osan mielestä Hattrick olisi saanut olla enemmän esillä - tai ainakin pelin osoitetta toivottiin mainittavaksi. Käyttäjämääriin ja odotuslistalle ennustettiin "piikkiä" julkisuuden myötä. Tällä hetkellä aktiivisia käyttäjiä on Suomessa noin 26 500. Mielenkiintoista nähdä, millainen vaikutus tulee lopulta olemaan: vuorokauden aikana listalle on ilmestynyt 280 uutta jonottajaa, joista noin 100 voidaan gamemastereiden tietojen perusteella laskea dokumentin innoittamiksi (tilanne siis tätä kirjoitettaessa).

Ohjelmatiedotteissakin esille tullut nuivan ivallinen suhtautuminen peleihin ja pelikulttuuriin kirvoitti joitakin sivuhuomautuksia. Värikkäin keskustelu käytiin odotetusti kohtauksesta, jossa kevysti lavastetun tunnelman vallitessa pariskunta katsoo elokuvaa viinilasillisten äärellä, ja manageri suorittaa toistuvia siirtymiä olohuoneesta tietokoneelle tarkistaakseen HT-ottelutilanteen.

Vaimon närkästys on helppo ymmärtää, mutta toisaalta ymmärrän myös oman talouteni käytäntöjä: lauantai-iltaan klo 21 ei yksinkertaisesti pidä sijoittaa mitään keskittymistä vaativaa toimintaa, ei varsinkaan elokuvia. Manageriuden intensiteetin noustessa tasan sataan prosenttiin on selvää, että iltaan kuuluu HT-live ja korkeintaan viisi piipahdusta elokuvaa vilkaisemaan - ei suinkaan päinvastoin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu