lauantaina, lokakuuta 1

Argumentaatiopolulla

Tänä lauantaina olen laatinut noin kuudennensadannen päivitetyn version tutkimussuunnitelmastani ja perustanut oman (reaalisen, ei virtuaalisen) mapin otsikolla M.S.O.T. eli Mitä Siis Olenkaan Tekemässä. Se sisältää ajankohtaisia ideoita, luonnoksia, saatteita ja ohjeita, joiden tehtävänä on viedä tutkimusta konkreettisesti eteenpäin. Termien pyörittäminen on helppoa kenelle tahansa, mutta tutkijaksi aikovan tulisi pystyä kokoamaan tarkoituksenmukainen aineisto ja analysoida se ammatin edellytysten mukaisesti.

Päivän ruohonjuuritasoisia (mutta filosofisia) kysymyksiä oli informaation ja tiedon ero, jota jälleen kerran päädyin jauhamaan verkkoyhteisöjen näkökulmasta. Mikä yhteisössä oikeastaan on vaihdannan kohteena? Perusteltu näkemys on kyllä huolellisesti rakennettu, mutta jännityksen vuoksi katsottakoon, säilyykö se pidempään hengissä ja pääseekö läpi jopa vastaväittäjän seulasta.

Sitä ennen itse kullekin on hyödyllistä tutustua argumentaatioanalyysin oppeihin vaikkapa tässä lähteessä: http://www.simoh.net/argumentaatio/argumentaatioanalyysi.html Tämä linkki on ehtymätön apu kaikille, jotka vakavissaan tutkivat nettimaailmaa tai ovat muuten vain päätyneet osaksi kyseisen villin lännen keskustelukulttuuria. Sen vuoksi en ole vielä ehtinyt väsyä kyseisen tekstin päättymättömään toistolukemiseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu