tiistaina, lokakuuta 4

Liikehdintää reaalimaailmassa

Osallistuin tänään yliopiston henkilökunnan 2 km kävelytestiin saaden tasaisella maantiekiitovauhdilla ajan 16.51, jota kuitenkin varjostaa sykemittarin lukema 160. Luultavasti syketason muutoksesta takavuosilta tähän päivään voitaisiin vetää jonkinlainen korrelaatio siihen muutokseen, joka on tapahtunut yhteenkuuluvuudessa virtuaalimaailmaan (ja tässä yhteydessä on muistettava, että omaan opiskelija-aikaiseen kotiini tuli nettiyhteys järkyttävän myöhään eli syyskuussa 1998).

Jokunen viikko sitten Helsingin Sanomissa kirjoitettiin laihduttajien blogeista, joihin painonpudotusta tavoittelevat raportoivat edistymisestään ja kanssalaihduttajat kommentoivat ahkerasti. Tämä on jälleen niitä yhteisöllisyyden muotoja, joille kaikki olisivat viisitoista vuotta sitten nauraneet, mutta nyt enää hymyilevät.

Erittäin läheisesti samaan aiheeseen liittyvä teema olisi liikunnan lisääminen. "Juoksin tänään 8 kilometrin lenkin." "Olin sadekävelyllä, mahtavaa." "Jumissa töiden kanssa iltakuuteen, nyt äkkiä ulos. - Terve menoa."

Luonnollisesti blogeista voi löytää ihan mitä vain, kuten sivusto www.technorati.com viimeistään on osoittanut. Myös HS aikoo pysyä ilmiössä pinnalla ja julkaisee marraskuun kuukausiliitteessä kokonaan verkkopäiväkirjan pohjalta muotoutuneen artikkelin.

Mistä muuten tunnistaa sukupolvien välisen kuilun näin syksyllä?

Peruskoulun ympäristöopissa saatetaan pyytää lapsia piirtämään, kuinka luonto valmistautuu talveen tai kuinka siihen valmistautuu itse. Vielä 80-luvulla joku saattoi havainnollisesti piirtää kuvan sienimetsästä, marjanpoiminnasta tai vaikkapa porkkanannostosta kasvimaalla (minun lisäharrastukseni oli moukarinheitto lanttunaateilla, joka luonnollisesti ei hyödyttänyt talveen valmistautumista mitenkään).

Ähkyaikakauden lapset taas piirtävät itsensä H&M:iin ostamaan pohjoisnapatoppia, joka ulottuu kaksi senttiä alemmas kuin kesätoppi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu