Kovaksi arvostettu MIS Quarterly hakee special issuessa New ventures in virtual worlds tutkimuspapereita virtuaalimaailmojen organisaatiokäytöstä. Guest editorit ovat vanhat tutut Järvenpää, Leidner, Teigland ja Wasko.
Papereiden teema voi olla käytännössä melkein mitä vain: organisaatiorajojen hämärtyminen, virtuaalimaailmoihin liittyvät liiketoimintamallit ja yhteisöjen dynamiikka, kuluttajakäyttäytyminen virtuaalimaailmassa, virtuaalitiimien työskentelyn tukeminen, virtuaalimaailmat ja HRM, tietoturvakysymykset ja IPR:t. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja tietääkseen, että arvioinnissa tullaan painottamaan kvantitatiivista tutkimusta, mutta laadullinenkin asetelma voisi hyvin tulla kyseeseen näin uudella ja eksploratiivisella alueella.
Väärinkäsitysten välttämiseksi on syytä mainita, että virtuaalimaailmoilla tarkoitetaan tässä yhteydessä avatareilla varustettuja virtuaaliympäristöjä (kuten Second Life) tai vaikkapa MMOGeja, ei siis mitä tahansa teknologiavälitteistä yhteistyöalustaa.
Deadline valmiille papereille on 15. syyskuuta. Olisin mielelläni kirjoittamassa aiheesta (monet suuret ja pienet organisaatiot harjoittavat Second Life -elämää - tutkimuksen olisi syytä jäsentää sitä, miksi ja miten), mutta väitöskirjan liimaaminen kokoon ja kolme työn alla olevaa julkaisua tekevät uuden aineiston keräämisen ja analyysin ennen kesää käytännössä mahdottomaksi.
Suosittelen kuitenkin tarttumista tilaisuuteen!
2 kommenttia:
Mites, jos hankkisit kanssakirjoittajia? Kysyppä vaikka Osallistumistalous-opasta kirjoittavaa Kari Hintikkaa ja SuPin Tuijaa ja Yoeta, että olisivatko kiinnostuneita. Jos eivät ole niin tietävät varmaankin neuvoa kontakteja. Innovatiivisempi mahdollisuus olisi viedä aihe Tutkimusparveen ja lähteä rakentamaan artikkelia parven voimalla avoimesti. Linkit: http://www.omasana.fi/osallistumistalousopas/11806
http://sulapinta.wordpress.com/
http://tutkimusparvi.wikispaces.com/
Hyviä kanssakirjoittajia toki löytyy Suomen maasta monia, mutta tieteellisen nk. huipputason lehden kohdalla kynnyskysymys on tutkimuksen aineisto. Kyselylomakkeita ei näin uudella tutkimusalueella rakenneta, esitestata ja lanseerata yhdessä yössä, tulosten analyysista ja raportoinnista puhumattakaan.
Jos jollakin on tähän aikaa, kiinnostusta ja välineet, olen mielelläni mukana itse "jäävuoren huipun" eli artikkelin kirjoittamisessa.
Lähetä kommentti