torstaina, marraskuuta 30

Kaunis on tuhoutuvaista

Sain huhuvihjeen Tekniikka & Talous -lehden uutiskirjeestä, jonka mukaan tulostinvalmistajat kehittelevät 16 tunnissa katoavaa mustetta - siis aivan Aku Ankan malliin.

Laajemmin ajateltuna tällä tuotteella on valtavasti käyttökohteita. Sitä voitaisiin hyödyntää paitsi sopimuksissa ja keltaisessa lehdistössä, myös tieteellisessä kirjallisuudessa ja etenkin omalla nimellä laadituissa luokattomissa artikkeleissa. Viimeinen silaus on tietenkin katoavalla musteella kirjoitettu väitöskirja, mikä samalla kuvaa tekijänsä päänsisäistä tilaa hetki ennen valmistumista.

Koska kärsimme jo nyt äärimmäisestä informaatioähkystä, on perin selvää, että nettiyhteisöjen seuraava normisääntö on itsestään tuhoutuva sisältö. Unohtakaa moderaattorit, nuo symbolisella nälkäpalkalla häärivät virtuaalipoliisit - ei enää sensuuria ja vaivautunutta selittelyä! Ei hätää, vaikka kirjoittaisitkin blogiisi asiattomuuksia tai floodaisit järjettömyyksiä julkiselle keskustelufoorumille, sillä luomasi viisaudet kuolevat alta vuorokaudessa!

Sarkasmi on vaikea tyylilaji. Toisaalta jopa suuressa maailmassa mainetta niittäneet rohvessorit ovat useaan otteeseen ennustaneet Internetin romahtavan omaan mahdottomuuteensa, siis avoimen ja suljetun väliseen dilemmaan ja koko ajan levittäytyvään roska- ja haittasisältöön. Tavallaan vitsissä on puolikas totuutta: myös virtuaaliyhteisömaailmassa jonkun on heiluteltava puutarhasaksia, eikä rikkaruohojen karsiminen voi olla pelkästään yksittäisten käyttäjien vastuulla.

Jos on netillä ongelmansa, aina ei mene hyvin konkretiassakaan. Tässä vuodenajassa mikään ei ole turhempaa ja rangaistavampaa kuin ennenaikainen jouluhype, koska se vie ihmisiltä ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia syksyn rauhallisuudesta ja hiljaisuudesta. Joulukuuhun on vielä puolitoista tuntia ja olen kuluttanut tänä syksynä jo kaksi glögimukillista. Tämä on selkeästi uhkasakon paikka.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu