tiistaina, marraskuuta 28

Kun kaikki on sanottu

MTV3:n maanantain myöhäisillan Verkossa -ohjelmassa keskusteltiin Web 2.0:sta kirveenvarsia kätellen ja laadusta tinkien. Todettiin muun muassa, että kyse on osallistumisesta. Se tarkoittaa sosiaalisia yhteisöjä ja verkostoja, käyttäjien yhdessä tekemiä sisältöjä, sisällön arviointia ja kommentointia, tekemisen ja päivittämisen vaivattomuutta verrattuna aiempaan sukupolveen.

Haastateltavina olivat Dynamoid Oy:n toimitusjohtaja Taneli Tikka (IRC-galleria) ja tutkimusjohtaja Marko Turpeinen HIIT:sta (ja Tekesin Vuorovaikutteinen tietotekniikka -tutkimusohjelmasta, joka ainakin teoriassa on pyrkinyt saamaan jotain yhteisöaiheista tutkimusta aikaiseksi.)

Mitä muuta? Tai pikemminkin: mitä uutta? Kaikki Web 2.0- ja yhteisöfaktat ovat jo massojen tiedossa, niissä ei ole mitään ihmeellistä. Avain menestykseen ovat käyttäjien tarpeet, eivät blogi- tai wikialustat itsessään. Kaikki ihmiset eivät suinkaan osallistu, vaan 90 % lurkkaa, loput muodostavat sen kriittisen massan joka tekee ja kommentoi. Yhteisöt eivät pullistelleetkaan lapsia jahtaavista pedofiileista, vaan määrällisesti paljon suurempia ongelmia ovat tekijänoikeusrikkomukset ja nettikiusaaminen.

Konkreettista hyötyä näistä populaarikeskustelun tasolla liikkuvista tv-ohjelmista on lähinnä sikäli, että pääsee todistamaan nyökyttelyn maailmanennätystä ja samalla saa pari yhteisöpalvelujen nimeä lisättäväksi ennestään kilometrin mittaiseen listaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu