keskiviikkona, elokuuta 31

Arvotaan seuraava julkaisu

Hyvät tieteelliset artikkelit noudattavat tiettyä kaavaa. Niissä on oltava mahdollisimman myyvä johdanto-osuus, selkeä ongelma johon haetaan vastausta, tausta, menetelmän kuvaus, tulokset tiiviissä muodossa, johtopäätökset, tutkimuksen rajoitteet ja arvio jatkotutkimuksen tarpeista.

Kaava-ajatuksen ovat sisäistäneet ainakin ne tietotekniikan alan tutkijat, jotka generoivat koneellisesti artikkelin ja lähettivät sen eteenpäin konferenssiin. Julkaisu hyväksyttiin ja painettiin. Olen harmissani, että kyseinen uutinen on päässyt katoamaan dokumenteistani, sillä sen lukeminen oli jotenkin virkistävää. Enkä oikeastaan edes muista, mitä konferenssin järjestäjät tuumasivat asiasta sen selvittyä, paitsi että he olivat vihaisia.

Ehkä kyseisen generaattorin voisi tuotteistaa?

Asteikon toisessa päässä vaihtoehtona on, että ko. alan julkaisuilta pitäisi oikeasti vaatia jotain: ei riitä, että keksii joukon derivaattamerkeillä ja laatikoilla höystettyjä hauskoja kuvia ilman mitään järkevää teoria- tai todellisuuspohjaa ja kutsuu sitä arkkitehtuuriksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu