perjantaina, joulukuuta 22

Suomen Lappeenranta julistaa jouluviirauksen

Tämä joulunodotusta edeltävä arkipäiväsetti ei ole ollut työteholtaan niitä parhaimpia, mutta ei sen tarvinnutkaan olla. Lukuisten viikonlopputöiden jäljiltä katsoin oikeudekseni palloilla pitkin pyöreiden huoneiden nurkkia sen kummempia piittaamatta.

Elämme levottomia aikoja: julkiset firmablogit herättävät huomiota mediassa ja mielipideosastot pursuilevat yliopistojen tutkimustoimintaa ruotivia kannanottoja. Ellei summittainen yhteenlaskuni pahasti petä, HS on kahden viikon aikana julkaissut aiheesta kahdeksan eri kirjoitusta. Kaikki olivat puhdasta asiaa. Lisää tutkimusrahaa, järkeä hakuprosesseihin, aiempaa linjavampia hallintonakkeja, vähemmän pakkomielletutkimusta jonka taustalla ei ole reaalimaailman kannalta olennaisia kysymyksiä ja ongelmia. Suurin ja päivänpolttavin kysymys tietysti on se, mihin tutkijaksi koulutetut oikeasti työllistyvät jatkossa, vai työllistyvätkö mihinkään.

Saksia tarvitaan sekä perus- että jatko-opinnoissa. Saksien käytön taas estää järjetön porkkanarahoitusmalli, joka perustuu määrään laadun kustannuksella. Tämän systeemin kehittäjät eivät valitettavasti olleet paikalla kun aivoja jaettiin, tai jos olivatkin, heille ei jäänyt edes lohdutuspalkintoa käteen.

Monet asiat ovat siis pielessä, mutta maassa on sentään rauha ja ihmisillä viallinen tahto. Kuluvan vuoden helmiä ovat olleet ajattelun, kirjoittamisen ja jouluostosten täydellisen välttämisen vapaus. Toivon uudelle vuodelle lisää tätä kaikkea ja erityisesti valmistumisen lykkääntymistä.

Hyvää joulua ja entistäkin parempaa uutta vuotta!

1 kommenttia:

21:11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu