torstaina, elokuuta 30

Lomaa yliopistosta

Tarkoitus oli niputtaa jatko-opinnot elokuun aikana. Tavoitetta ei tarkalleen saavutettu (37/40), koska muka-analyyttinen essee neljästä eri case -artikkelista (virtuaaliyhteisöt ja laadulliseen lähestymistapaan nojaava single case study) on levinnyt kuin pullataikina - lähteineen 19 sivua, ja kokoamani kahdeksan eri kohdan analyysikehikosta on läpikäyty vasta puolet.

Esseen tekeminen on jälleen kerran ollut mielenkiintoista, mutta sen laatija kärsii samasta vaivasta kuin moni analysoitava artikkeli: monimutkaisuutta tulisi karsia lukijalle ymmärrettävään muotoon, ja ennen kaikkea luopua kaiken mahdollisen ahnehtimisesta yhteen paperiin.

Krooninen kyllästyminen yliopistomaailman näennäiseen vapauteen ja huolettomuuteen - samalla kun aistit täyttää jatkuvasti korviin vyöryvä sisäisten nokittelujen, nimitysten ja typerien byrokratiapelien broilerikanala - on tehnyt pian käynnistyvästä Iberian konferenssirupeamasta erityisen houkuttelevan. Lähtö toki on vasta tiistain vastaisena yönä, mutta viikonloppuna on syytä harjoitella 10-vuotisen LTY-rupeaman muistojuhlan merkeissä.

Aito sarkastikko huomauttaisi tähän, että allekirjoittaneen tuurilla konferenssiosallistujien joukosta kantautuu korkeintaan akateemista egokeskeistä jupinaa ja muita hyödyttömän puuhastelun ilmentymiä. Onkin syytä harjoittaa tahatonta kvantifiointia ja vakioveikkausta: herääkö keskustelua 1) nollan puheenvuoron x) 1-2 puheenvuoron vai 2) kahden tai useamman puheenvuoron verran?

Tänään edesmenneen Michael Jacksonin muiston kunnioittamiseksi voittaja saa ilmaisen oluen.

ECKM:n ja PRO-VE:n esitysajat eivät tietenkään ole pitkiä ja olosuhteet ulkotilassa ovat luultavasti luonnonvastaiset (+30), mutta uskon ehtiväni välittämään yleisölle edes jotain siitä maailmasta, jossa johdolle laadittu kysely ei ole synonyymi sosiaalisen median yrityssovellusten ja niiden toimintaedellytysten tutkimukselle. (Kts. esim. McKinseyn raportit tai Gilbane Group, niin huomaatte, mitä tarkoitan.)

Palaan kartalle parin viikon kuluttua useita lentokenttiä viisaampana.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu