tiistaina, toukokuuta 23

Flashback

Valmistaudun tenttiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003. Ulkona on vaaleanvihreää ja kaunista, koska vihdoinkin sataa, ja esseiden rääpystäminen ruutupaperille käsi krampissa tuo erehtymättömästi mieleen perusopiskelijoiden toukokuut. Tosin omaksi häpeäkseni on sanottava, että jaksoin yleensä valmistautua vain yhteen kevättenttiin ja lykkäsin loput otollisempaan ajankohtaan.

Se mitä tehdään, se myös tehdään hyvin.

En kuitenkaan ole varma, noudattaako nyt suorittamani tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus tätä periaatetta. Luultavasti en parin kuukauden kuluttua muista kuin joukon muodikkaalta kuulostavia käsitteitä. Näistä erimerkkeinä mainittakoon megatrendit, heikot signaalit, visiot, missiot, systeemit, skenaariot ja paradigmat. Ainakin omalla alallani opintojaksoa voidaan pitää jonkinlaisena bingoruudukon täyttämisen kertauskurssina.

Sanoihan jo suosikkini Hannu Taanila, että visio on suomeksi yhtä kuin hourio. Helmut Schmidt taas on todennut: "Jos alan nähdä visioita, menen lääkäriin."

Terveyteni säilyttämiseksi pyrinkin ottamaan etäisyyttä lukemaani ja näkemään paperilla pelkästään vastauksia tenttikysymyksiin.

Se siitä perusteellisuudesta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu