tiistaina, maaliskuuta 21

Julkaisuputki

Testailin illalla linkkien toimivuutta ja Blanchardin päivitetty julkaisuluettelo melkein hymyilytti. Ahkera psykologian tohtori on ehtinyt pureskella yhteisöllisyyden käsitettä ympäristössä jos toisessakin: keskustelufoorumilla, blogeissa, listserveissä. Tällä tekniikalla kirjoittamisen aiheet tuskin pääsevät loppumaan, sillä käsittelemättä ovat vielä esimerkiksi mudit, chatit, pikaviestimet, wikit ja ryhmätyöohjelmistot.

Voidaan kuitenkin kysyä, mitä arvoa kepin nokassa heiluteltu yhteisöllisyyden mittatikku tuo tutkijoille ja eritoten yhteisöille itselleen. Se arvioi yksilöiden senhetkistä kokemusta suhteessa McMillanin ja Chavisin kokoamiin yhteenkuuluvuustekijöihin x, y ja z, mutta ei kerro mitään siitä, kuinka sosiaaliset rakenteet verkossa muodostuvat tai mikä niitä pitää yllä. Tässä suhteessa näkisin luottamuksen huomattavasti loogisempana tutkimuskohteena.

Ehkä juuri sen vuoksi vietän vuosipäivää lukemalla artikkeleita impersonaalisesta luottamuksesta. Blanchard sentään tuntee käyttämänsä käsitteen, mutta samaa ei voi sanoa omasta tutkimuksestani.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu