tiistaina, marraskuuta 8

Ideasta sanoiksi

Kukas kissan hännän nostaa, ellei kissa itse. Kahdessa edellisessä kirjoituksessa olen toisaalta puolustanut tekstin varaan rakentuvia yhteisöjä ja toisaalta väittänyt, että verkkoyhteisöillä on erinomaiset edellytykset tukea innovaatiotoimintaa prosessin alkuvaiheessa. Näiden kahden asian väliin jää kohtuullisen leveä kuilu.

Vanhan viisauden mukaan ihmiset ajattelevat aina enemmän kuin sanovat (elleivät satu olemaan amerikkalaisia) ja sanovat aina enemmän kuin mitä pystyvät kirjoittamaan. Tässä kolminaisuudessa moni tekstipohjainen verkkoyhteisö jää lapsipuolen asemaan. Uuteen tietoon käsiksi pääseminen edellyttää paitsi henkilökohtaisia valmiuksia, myös jaettua fyysista tilaa ja sinne varustettua pullakahvitarjoilua. Silti pitäisi voida hyödyntää myös virtuaalisen kanssakäymisen vahvuuksia, parhaimmillaan hyvin vahvaa sitoutumista, aktiivista ja kannustavaa otetta keskusteluun, anonyymia ja informaalia rakennetta.

Työhypoteesina tutkijat voivat hyvinkin pitää sitä, että parhaaseen tulokseen päästään yhdistämällä nämä kaksi työskentelytapaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu