maanantaina, huhtikuuta 11

Ärsytyskynnys

Mikä verkkokeskusteluissa on ongelmallista? Poimintoja erään intressiyhteisön foorumilta:

”Se, mikä häiritsee on nimittäin järkyttävä lista sääntöjä. - Monet eivät varmaan edes uskalla kommentoida tätä topiccia vain siksi, että pelkäävät rikkovansa jotakin sääntöä, jota eivät olekaan tulleet huomanneiksi…”

”Pelkään ylläpitäjiä.”

”Silloin tällöin minusta tosiaan tuntuu, että kaikki asiat junnaavat paikoillaan, kukaan ei viitsi lukea topikin kaikkia viestejä kunnolla, vaan kirjoittaa oman kommenttinsa perään niin että siinä on täsmälleen samoja asioita kuin edellisissä viesteissä.”

”Omista näkemyksistä on kyllä minunkin mielestäni pulaa.”

”Liian paljon käyttäjiä, mutta sille ei taas voi mitään. Tuntuu vain, ettei saa sanaansa kuuluville tällaisessa valtavassa porukassa, jossa yksikään henkilö ei jää erillisenä mieleen kunnolla.”

”Se muuten ärsyttää, että jotkut kirjautuvat, kirjoittavat pari viestiä, eivätkä enää koskaan käy täällä.”

Lopulta samat asiat toistuvat kymmenissä viesteissä. Käyttäjiä on liikaa, ylläpitäjät ovat liian pikkutarkkoja ja osa jäsenistä ei "oikeasti" sitoudu yhteisöön. Suurimmat erimielisyydet liittyvät sääntöihin. Niiden olemassaoloa sekä kiitetään että kauhistellaan, mutta enemmistö on yhtä mieltä siitä, että ilman toimivia sääntöjä yhteisöstä ei olisi mihinkään. Luottamuksen näkökulmasta tämä on turvallinen tieto. Perinteet velvoittavat, ja moderaattoreille näyttää riittävän töitä - ainakin niin kauan kuin he pidättäytyvät ryhtymästä niin pelottaviksi, ettei kukaan enää uskalla sanoa mitään.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu