tiistaina, helmikuuta 21

Vastalauseita

Mitä enemmän kirjoitan, sitä enemmän tiedostan, millaisiin vaikeuksiin väitöstilaisuudessa onkaan mahdollista joutua. Ensimmäinen kysymys käsittelee virtuaalisen yhteisön määritelmää ja sitä, millä tavoin yhteisö eroaa muista ahkerasti viljellyistä käsitteistä - ryhmistä, tiimeistä, verkostoista, virtuaalisista organisaatioista. Asiaa ei ainakaan helpota se, että tiedon luomisen näkökulmasta suurimmat hyödyt tulevat yksilöiden erilaisten yhteisöjäsenyyksien kautta. Kaoottista sosiaalisten suhteiden verkostoa ei voi pyydystää purkkiin.

Toinen pääkysymys koskee virtuaalisen sosiaalisen toiminnan luonnetta. Miten sosiaalisuus määritellään ja missä sen raja kulkee? Tähän kysymykseen on välttämätöntä vastata, jos luottamusta peilataan ryhmän kommunikaatioon. Psykologinen luottamuksen halukkuus tai järjestelmien luotettavuus ovat muita mahdollisia tutkimushaaroja, mutta niistä olen irrottautunut jo alkuvaiheessa valitsemalla kohteeksi yhteisöllisen toiminnan.

Kolmas ongelma liittyy virtuaalisen luottamuksen erityispiirteisiin. Välillä huomaan pohtivani, onko niitä lainkaan olemassa.

Neljäs ja huolestuttavin ongelma on hyvinkin konkreettinen. Miksi ihmeessä kirjoitan laveita teoreettisia ajatuksia virtuaalisista yhteisöistä, mutta kerään dataa virtuaalitiimeistä?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu