keskiviikkona, joulukuuta 21

Mallia liikenteestä

Huomenna on taas joululiikenteen ensimmäisen aallon aika. Itse siirryn tien päälle aamuyhdeksältä, jolloin tilaa on reilusti, rekkoja lukuunottamatta. Aikaa tulevien pyhien pysähtyneen ankeuden kiroamiseen jää yllin kyllin.

Ajaessaan Suomea ympäri saattaa törmätä (noin kuvaannollisesti) asioihin, jotka muistuttavat olemukseltaan väitöskirjan tekijöitä.

Junat menevät sinusta ohi oikealta tai vasemmalta. Ne kulkevat määrätietoisesti suoraan eteenpäin ja välttävät kaikkia mahdollisia riskejä. Lopussa ne ovat korkeintaan viisi minuuttia myöhässä aikataulusta ja keskimäärin kaikilla oli kivaa.

Rekat paahtavat yötä päivää rajoitin tapissa ja niihin suhtaudutaan hyvin karsaasti. Rekkoihin liittyy huomattavia riskejä - esimerkiksi ohjaajat, rajanylitysjonot ja epäinhimilliset työolosuhteet - mutta loppujen lopuksi ne saavat aikaan paljon enemmän kuin muut.

Hirvet seisoskelevat enimmäkseen paikallaan eikä niillä ole kiire mihinkään, mutta parempien apajien toivossa ne saattavat löntystellä eteenpäin. Hirvet eivät juuri välitä siitä, mitä sinä teet, mutta reagoivat, jos joku sattuu osumaan samalle reviirille.

Jänikset enimmäkseen säntäilevät päämäärättömästi sinne tänne tietämättä, mihin ovat menossa. Jos kohdistat niihin valokeilan, ne säikähtävät ja alkavat poukkoilla siksakkia.

Vaalimainokset liehuvat turuilla ja toreilla ja yrittävät levittää sanomaa. Kukaan ei oikein tiedä mikä niiden tehtävä on, mutta ne voi lähettää edustamaan omaa ideologiaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu