perjantaina, elokuuta 11

Syysnaisen paluu

Netissä ja lomassa on eräs yhteinen piirre. Kummatkin edustavat maailmaa, jossa ei tarvitse elää päivästä toiseen yhtä kaavaa ja seurata aina samanlaisena toistuvaa vuodenkiertoa kliseineen ja teemoineen. Näin ainakin siinä tapauksessa, että viettää lomansa hiljaisuudessa laiturin nokassa ja välttää lukemasta Pirkkaa tai naistenlehtiä, ja muistaa kautta vuoden kiertää kaukaa Helmen, Mainion ja Suomi24:n kaltaiset massasivustot.

24/7 -elämä ilman rutiineja ja täysin omalla ajanlaskulla varustettuna houkuttelee nykyään myös aikuisia. En ihmettele yhtään.

Tähän aikaan vuodessa median kliseemaailma on täynnä lasten välipalaohjeita, kouluun paluuta, syksyn toimistomuotia ja kuntosalien mainoksia. Pian alkaa syysmasennuksen taivastelu. Pastellit hävitetään ja muotisivujen anorektiset nuorisoseipäät pukeutuvat ruskeaan.

Päivän Hesari ei jää pekkaa pahemmaksi: vyötärö piiloon vippaskonsteilla - siis korsetilla. Kesän aikana hankitusta kaljamahasta on ilmeisesti hankkiuduttava pikaisesti eroon, jotta löytäisi uuden elämän ennen lokakuuta. Tuolloin on näet oltava valmiina postimyynnin joulukuvastoa ja pikkujoulukierrettä varten.

Marraskuun puolenvälin jälkeen ovat vuorossa ruokaliitteet, joissa kerrotaan, kuinka kinkku paistetaan oikeaoppisesti. Keskiverrolla suomalaisella 60-vuotiaalla naisella on reseptikansiossaan toistasataa oikeaa tapaa jouluruoan valmistamiseen, vaikka hän ei koskaan tarvitse niistä yhtäkään.

Koska olen melko immuuni tälle kaikelle, minun on todella vaikeaa muistaa, mikä kuukausi on menossa. Heinäkuun alussa olin vähällä kysyä äidiltäni, onko hänelle tulossa juhannuksena vieraita. Nyt tiedän, että on elokuu, koska lomani on päättynyt, mutta juuri muuta en tiedäkään. Entä sitten? Elämäntapani ansiosta vältän täydellisesti sekä kuntosalit, dieettikierteet, toimisto-lookin, kalliit muotiostokset, kauden trendiruoat, Ikean, sisustusvimman että uusimmat iskuvinkit!

Kyllä elämä on sentään ihanaa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu